Reklama
 
Blog | Martin Beran

Ufoni mezi námi

Jsou kruhy v obilí záhadou, nebo pořád jen trikem šlapačů ? Zase jsem si dnes přečetl o nových kruzích v obilí na Liberecku a také jsem to zahlédl začátkem týdne v televizi. Připadá mi, že to je už věčnost, co se naposledy povídalo o kruzích jako záhadě, nebo jsem to možný vypustil z mého hledáčku zájmu.

Jitrava na Liberecku hlásí záhadné kruhy v obilí. Matně si vzpomínám, že jsem to zahlédl v TV a slyšel někde v rádiu, nicméně dnes jsem to viděl na vlastní oči na fotce v Metru. Hned vedle fotky ochránců životního prostředí, kteří se sešli v Bruselu a převlečení za tuleně demonstrovali proti vybíjení těchto zvířat. No a jak tak koukám na tu fotku záhadných kruhů, je mi trošku tou záhadou, že z mého laického pohledu jsou kruhy celkem křivé, tedy ne vůbec rovné jako v případech, které se objevily v Anglii a během 90-tých let v ČR. Tak se ale ve většině případů našly i ony díry uprostřed po kolíku s provázkem, podle kterého se kruh vlastně točil.

kruhy v obili

Na internetu je spousta obrázků kruhů a vysvětlení jejich vzniku, Např. http://piktogramy.gajda.cz/ ukazuje kde co.  Ale zpět ke kořenům, počátky kruhů se podle mnou zjištěných informací objevily v Anglii, kolem jednoho známého kopce ve Wiltshire, nebo poblíž ve Hampshire. Protože tyto kruhy se začaly objevovat po roce 1990, a do té doby snad údajně někde pouze výjimečně (nikdo jim nepřikládal žádnou váhu) lze s jistotou říci, že nejsou dílem záhadných mimozemsých plavidel, ale prostě dílem party vykuků. Fandové kruhů diskutují na serverech a neváhají vyjet do "postižených oblastí" kruhy prozkoumat, měřit atd. a pozvat i odborníky a proměřit energetické hodnoty kruhu. Obvykle jsou takové hodnoty běžné jako všude jinde. Další záhadou je pouze fakt, že stébla nejsou zlomena, ale i s tím si vyznavači šlapání umí poradit. Dřevěný nástroj, podobný hrablu stačí ho tlačit před sebou a udržovat šikovně vzdálenost od souseda a kruh je hotov. Záhadologové si kruhy dokáží vysvětlit i partou lidí, tzv. "šlapačů", kteří v noci vyrazí šlapat obrazce na pole. V ČR se takové obrazce začaly objevovat až po roce 90, tedy po otevření republiky do zahraničí a zdá se, že zrovna tyto skupiny lidí se přesunuly z Anglie rovnou na sever čech. Pár dalších kruhů se objevilo v Maďarsku a sem tam nějaký v Rusku, ale nikdy ne tak intenzivně jako právě v Anglii. V čem je tedy Anglie a její místa kolem Wiltshire tak výjmečná právě pro zhotovení takových obrazců ? Uvážíme-li, že sem tam při tom válení a šlapání někoho chytili, je tedy možné, že jsou to zakladatelé rodu šlapačů, kteří se snažili zamotat ostatním hlavy ?

 

Reklama

Nevím zda to je skutečná záhada, téměř každou věc lze vysvětlit, jen mi přijde, že v tomto případě jde o bublinu. A pořádně velikou BUBLINU. Zatím jen nepatrné množství ze všech záhadných kruhů mělo tak záhadné základy, že nebylo možné najít díry po kolíku, nebo jakékoliv zlomené stéblo, přístupovou cestičku apod. Všimněte si také, že přístup do kruhu  je téměř vždy v kolejích zemědělských strojů a kruhy jsou dostatečně velké, aby zasáhly do několika takových brázd. Nelze tedy věřit názoru na stránkách http://onheek.webzdarma.cz/ufo/kruhy.htm že kruhy jsou dílem speciálního letadla létajícícho nad polem.

V posledním příspěvku z Jitravy byl dokonce v TV nějaký záhadný psychotronik, který významně kroutil virgulí a tvrdil, že rozhodně energie tam je neomezeně a že kdo chce, může si přijít načerpat. Tvar tohoto kruhu mi připomíná slunce, nedodělanou pavučinu a kormidlo, co Vám ? Jestli nemáte čas tam jezdit, tak vězte, že v následujících dnech vám slunce rozhodně dá energie dostatek. Jak světelné, tak tepelné.