Reklama
 
Blog | Martin Beran

Práskač STB v roli soudce ČR

Práskač STB v roli soudce ČR ? Realita nebo fikce ? Posuďte sami a udělějte si názor na Český soudní systém.

Když se dnes řekne STB, člověk si hned vybaví premiéra a hned na to komunistickou organizaci špiclující běžné občany na každém rohu. Většinou hledající záminku za co je zavřít a jak jim osolit život. Člověk by řekl, že už jich ani tolik nebude, ale je jich stále dost a co je horší, zastávají funkce, které opět ovlivňují životy občanů. No řekněte, chtěli byste, aby vám STBák nařizoval co a jak máte dělat, nebo rozhodoval o vašem životě ? Mnoho lidí o to nestojí a řekl bych, že se jim až otevírá kudla v kapse, pokud někdo s takovou myšlenkou přijde.

Když se k tomu přidá ta funkce, nabírá to rozměru vskutku obrovského. Nemálo občanů se potýká s Českým soudním systémem. A většina občanů České justici nevěří. Není divu, rozhodování v totožných kauzách má různé výsledky. Podle toho jak se chce soudce pomstít, nebo jak se vyspí. OSŘ sice soudcům zakazuje tahat do případů své osobní zájmy a preference, ale kdo a jak to zkontroluje, že ? Dokud nenajdete výpis z účtu, tak důkaz není. Mnozí se také z kauz chycených soudců poučili a určitě si dávají mnohem vetší pozor. Funkce soudce je v dnešní době velmi dobře placená a tak nějak po té době od revoluce by se očekávalo, že staří komouši ze soudnictví už vypadli. Ale chyba lávky. Komoušů, kteří získali své vzdělání na komunistických univerzitách a většína jich v tom vzdělání i zamrzla je stále hodně. Tihle komouši, nebo ex-komouši neřeší nové metody soudnictví. Neřeší že i tato obast se vyvíjí. Ostatně i fakt, že například střídavá péče, která má být de facto prvním způsobem řešení porozvodového stavu, pořád kulhá na obě nohy a soudci ji nepoužívají. Lze se jen domívat, zda komouš ve funkci soudce nesoudí podle zákonů, které se učil v komoušské škole. Stejně tak tihle soudci často neumí hodnotit důkazy, protože jsou prostě vzděláním v důchodu a na vše potřebují znalecké posudky. No, na vše ne, něco si analyzují sami aby nebyli za blbce. Pokud to ovšem analyzují dobře, což není většinou pravidlo.

ČR nedávno oslavilo 30 let od sametové revoluce. Ano, 30 let. Jak je tedy možné, že komouši a STBáci dodnes soudí na Českých soudech ? Jak může STBácký práskač soudit např. na Karlovarském soudu kde ze všech soudců jich 5 bylo komoušů a jeden, JUDr. Radomír Kubelka navíc STBák ? Tento člověk měl být před 30 lety vyhozen na dlažbu a měl jít dělat uklízečku do kina a ne soudit ostatní. Jeho STBácká minulost je takovou skvrnou, že je až s údivem, že z toho nevyvodil on sám osobní zodpovědnost a neodešel. Ale co, soudce zodpovědný není, hlavně že mu to sype.

Pokud máte možnost, vyhněte se Karlovarskému soudu obloukem. Má pověst toho nejhoršího v republice. A JUDr. Radomír Kubelka k tomu vydatně přispívá. Možná není tak úplatný jako Havlín Knotek, Berka, Čonka a jim podobní, nebo tak neoblíbený jako Ladislav Palatin, ale v KV rozhodně vede první ligu.

Reklama