Reklama
 
Blog | Martin Beran

Naši justici si rozložit nedáme

Přiblizně tak nějak by mohl znít závěr soudce JUDr. Koudelky po přečtení rozsudku, který byl vynesen v pátek dne 23.4.2010 u Kladenského soudu. Veřejnost je již zvyklá na soudcovskou nezpůsobilost, neznalost a pitomost, takže to, co se odehrávalo téměř celý den na místním soudu lze popsat jako frašku nejvyššího kalibru. Ačkoliv soudce měl dostatek nevyvratitelných důkazů o nevinném Ing. Jiřím Fialovi, přesto ho odsoudil na 6 měsíců nepodmíněně do věznice se zvýšenou ostrahou.

Dalo by se říci šlendrián, ale je to zvůle soudců a justiční mafie, které se snaží zbavit nepohodlných lidí. Soudci sledují web stránky a organizují soudy tak, aby rozdělili občanská sdružení bojující za práva menšin, která vznikla právě na podporu spravedlivého českého soudnictví. Dnes po mnoha letech od sametové revoluce se ČR vrátila o 50 let zpět, do doby těžké totality a v podání soudce JUDr. Koudelky předvedla pravý politicky vykonstruovaný monstr proces.

Jak jinak nazvat proces s obviněnými, kteří stáli u vchodu budovy a odmítali do ní vpustit zaměstnance tak, jako to dělají jiní aktivisté např. před Temelínem ?

Po začátku jednání byla přivolána místopředsedkyně soudu a požádana o zastavení jednání a změnu soudní síně, aby se veškerá veřejnost mohla jednání zůčastnit. Marně. A soud byl přitom celý prázdný, jen ta největší síň byla označena cedulkou „neveřejný proces“, ačkoliv tam žádný neprobíhal. Místopředsedkyne JUDr. Jiřina Říhová odmítla vše, kromě možnosti podání stížnosti, což většina přítomných ihned učinila.

Reklama

Hlavní obviněný pan Ing. Jiří Fiala, aktivista sdružení K213.cz, který byl za toto zatčen již začátkem dubna 2010, byl zřejmě pro svou nebezpečnost hlídán celkem 10 členy vězeňské služby a justiční stráže v soudní síni, a dalšími 5 na chodbě soudu. K překvapení početné veřejnosti dorazila i dvoučlenná hlídka policie a následně i 9 členů URNA v plné výzbroji. Tak moc se p. Fialy bojí ? Nebo tak moc se bojí veřejnosti, ze musí soudce chránit až 25 členů různých speciálních sborů ? Takovou ochranku nemívají v ČR ani ti největší vrazi! Takový pohled na vyzbrojené policisty, z nichž dokonce dva nemohli být ihned identifikováni (neměli číslo a nalepili si ho až po upozornění velitele zásahu), by potešil víko státní pokladny. Ale byl pátek, práce žádná, tak proč je neposlat chvíli strašit na nedaleký soud.

Zmíněná policejní hlídka po příjezdu začala honit hysterickou paní. Dostali totiž hlášení, že v budově soudu je hysterická paní Kopecká. Hned u vchodu byli ujištěni i samotnou justiční stráží, že tam žádná hysterka není. Hlídka byla přivolána samotnou paní Kopeckou za účelem zajištění práva veřejnosti být přítomna u veřejného procesu, odmítla zajistit ihned důkazy na místě a hájila se tím, že nejdříve musí být podán podnět. Ten uz snad byl oznámen telefonicky, když byla hlídka volána, nebo se pletu ? Hlídka, po poradě s justiční stáží, prostě potřebovala mít nejdříve protokol o oznámení, aby mohla začít jednat a mezi tím důkazy o tom, že soudní síň byla poloprázdná a došlo tedy k diskriminaci veřejnosti a selekci médií, zanikly. Na dotaz přítomných ještě stačili poznamenat, že justiční stráž jednání nahrává na video ve vedlejší místnosti!

Státní zástupkyně Kubešová, předvolaná jako svědek, policista, sl. Čermáková a p Kůrka se vesele domlouvali na chodbě i po jednotlivých výsleších. Justiční stráž zasáhla až po několikerém upozornění, ze to není dovoleno. Lavice státních yastupců přitom neustále upozorňovala přítomné, ať je nechají na pokoji, že jsou zde jako svědci a ne jako veřejně činné osoby. Je možné, že je statut svědka zbavuje jejich veřejnoprávní funkce ? Takové lidi si my všichni platíme ze svých daní ?

Přiznám se na rovinu, bojím se v tomto státě. Proces jasně ukázal a soudce názorně předvedl, že lze odsoudit kohokoliv za cokoliv a jakkoliv. Stačí se hájit slovy „Mám na to jiný názor.“. Při každé řeči pana Ing. Fialy dostal soudce Koudelka okamžitě tik do oka a mrkal jak zamilovaný. I přes tu jeho „lásku“ se bojím celého státního aparátu a bojím se justice i policie. Bojím se, že mi nepomohou, když to budu potřebovat, bojím se, že mě nebudou chránit a bojím se, že nikdy nebudu moci spravedlivě vyhrát soudní spor. Podle mé dosavadní zkušenosti to tak přesně vychází.

Výsledek: za vykonstruované obvinění dostal. p. Ing. Fiala 6 měsíců nepodmíněně, ostatní 3 měsíce s podmínkou na 1 rok. Všichni se na místě ihned odvolali.

 

Video z akce : http://ley.cz/k213/kladno.avi

http://www.youtube.com/watch?v=CtgQ79EeQHc
http://www.youtube.com/watch?v=mxtsvWykGHA
http://www.youtube.com/watch?v=Mi3LRgeZEyo
http://www.youtube.com/watch?v=Bu9Bry-posA