Reklama
 
Blog | Martin Beran

EURO: Moderátoři vs. Fotbalisti

Fotbal to je hra, říká dnes už prastaré úsloví, které bylo i nazpíváno. Pamatujete ? Ale jak už to tak bývá, fotbal je také sport, ve kterém se točí velký prachy. Pomineme-li všem známého Ivánka, který snad i bručel za pár kapříků z cizího rybníčku, naši fotbalisti dostávají mzdu tak jako každý zaměstnanec. Upozorňuji na mzdu, ne plat, jak bývá uváděno.

Pro vysvětlení mzda a plat je věc celkem rozdílná. Finančně vzdělaní lidé již vědí, že se jedna o to samé, jen s rozdílem zda platí privátní, nebo státní organizace. Nechci kázat o ekonomice, jen si občas trénuji znalosti získané ve školních institucích.

Fotbal je pojem. Fanoušků mnoho, velký svět, velké peníze a hra na honěnou s míčem. Že vynáší není pochyb. Leoš Mareš také hraje na honěnou, jen ne s míčem a vynáší mu to taky. Co na tom, jestli míč, nebo mikrofon. Jsou zaměstnání, která jsou ihned výhodná a zaměstnání, která se stávají výhodná za určitých okolností. Nikdy jsem nesledoval tabulky příjmů kohokoliv, kromě své, ale dočetl jsem se, že Mareš díky svému výhodnému zaměstnání i skáče. Ehm. Vlastně přeskakuje, ostatní celebrity, které stojí na čele tohoto pomyslného finančního žebříčku, jež je měřítkem úspěchu ve světě showbusinessu.

Reklama

I negativní záležitosti ale mohou ovlivnit kariéru správným směrem – vzhůru. Tak jako u Leoše prostituka. Je to zvláštní, že? Nicméně oblíbenost Mareše, jeho extravagantní vzhled a rychlý jazyk z něj dělá hvězdu větší než Gott s Bílou. Dokonce podpora jeho přítelkyně je až neuvěřitelná. Sympatický pár, za všech okolností drží spolu a daří se jim.

 

Tak a ted by se slušelo napsat, že skok v žebříčku na konkrétní pozici – finanční je v případě Leoše skok o 30 mega ročně. A bezkonkurenčně.